Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2011

Οφθαλμολογική εξέταση μπορεί να εντοπίζει πιο πρώιμα τον αυτισμό!

Οφθαλμολογική εξέταση μπορεί να εντοπίζει πιο πρώιμα τον αυτισμό

little-boy

         Αμερικανοί επιστήμονες αναφέρουν ότι η μέτρηση της ανταπόκρισης του οφθαλμού στο φως θα μπορούσε να συμβάλλει σε πιο πρώιμη διάγνωση του αυτισμού.
        Οι ερευνητές του Πανεπιστημίου του Missouri βρήκαν ότι η ανταπόκριση της κόρης του οφθαλμού στη μεταβολή του φωτός είχε 92,5% ακρίβεια στη διάκριση των παιδιών με αυτισμό από αυτά με συνήθη ανάπτυξη.
        Στη μελέτη, που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Journal of Autism and Developmental Disorders, οι ερευνητές χρησιμοποίησαν μια υπολογιστική διοφθάλμια συσκευή υπερύθρων (που χρησιμοποιείται συνήθως από οφθαλμίατρους για εξετάσεις όρασης), προκειμένου να εκτιμήσουν τον τρόπο ανταπόκρισης της κόρης του οφθαλμού σε μία λάμψη φωτός 100 χιλιοστών του δευτερολέπτου, διαπιστώνοντας ότι οι κόρες των οφθαλμών των παιδιών με διάγνωση αυτισμού παρουσίαζαν σημαντικά πιο βραδεία ανταπόκριση σε σύγκριση με τις κόρες των οφθαλμών της ομάδας ελέγχου.
        Όπως δήλωσε ο κύριος ερευνητής της μελέτης Gang Yao, η ερευνητική ομάδα διερευνά τώρα τους πιθανούς μηχανισμούς που μπορεί να ευθύνονται για τη βραδεία ανταπόκριση στο φως που παρουσιάζουν οι οφθαλμοί των παιδιών με αυτισμό.
«Εφόσον τα αποτελέσματα αυτά επιβεβαιωθούν σε ένα μεγαλύτερο πληθυσμό, η ανταπόκριση της κόρης του οφθαλμού στη μεταβολή του φωτός θα μπορούσε να αναπτυχθεί σε ένα βιολογικό δείκτη με κλινική χρησιμότητα για τον πρώιμο έλεγχο των παιδιών σχετικά με τον κίνδυνο αυτισμού» κατέληξε ο ερευνητής.
       Η σημασία μιας τέτοιας εξέτασης θα μπορούσε να είναι μεγάλη, καθώς προηγούμενες μελέτες έχουν δείξει ότι η πρώιμη παρέμβαση βελτιώνει σημαντικά τις αναπτυξιακές εκβάσεις στα παιδιά αυτά.

Πηγή: United Press International

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...